PRIVATE HOUSES:

Private House, Johnshaven

The project is a new build contemporary styled house in Johnshaven, demolishing a former Police Station building that suffered from issues of insulation, access and parking.

A curved concept was developed which would address the road frontage to the North and East – effectively turning the corner of the site. The main curve was broken down into smaller units to appear as a series of small interlocking houses, all stepping down with the sloping site.

Large sections of glazing create a bright airy space in the heart of the house, which can open up onto a south facing deck linking the interior and exterior spaces. The central linear block is clad in dark grey timber to read as an individual element. Upstairs contains a fabulous living space with exposed ceiling rafters and generous balcony.